Actualitate

Focar COVID-19 la un cămin din Hașdeu. Peste 90 de studenți se află în CARANTINĂ

Peste 90 de studenți din Campusul Hașdeu au fost carantinați, după ce 20 dintre aceștia au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

 

 


Peste 90 de studenți au fost carantinați în căminul A1 din Campusul Hașdeu, după ce 20 dintre aceștia au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Carantina va dura două săptămâni, timp în care conducerea Universității Babeș Bolyai (UBB) le va asigura toate condițiile.

 


Monitorulcj.ro a luat legătura cu purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș pentru a afla care este situația exactă.

„În acest moment, căminul este carantinat în toalitate conform prevederilor legale. Sunt 20 de studenți infectați cu COVID-19 care au venit cu programul Erasmus+. Niciunul dintre studenți nu a avut forme grave ale virusului, prin urmare nu a fost necesar transportul la spital. Toate condițiile sunt asigurate pentru studenți. Fiecare camera are propria baie, mâncarea le este livrată la ușă de persoane echipate corespunzător. Toți studenții au avut cursurile în mediul online, deci nu a existat un contact foarte mare între studenți și profesori, lucru care reduce riscul de infectare. Toți studenții vor sta carantinați pentru două săptămâni”, a declarat pentru monitorulcj.ro Laura Irimieș, purtător de cuvânt al Universității Babeș Bolyai.


20 de studenți Erasmus infectați cu COVID-19

Nu se știe care a fost cauza infectării a 20 de studenți Erasmus, dar conducerea Universității va acorda sprijin tutror studenților în această perioadă. Toți studenții din cămin și-au desfășurat actvitatea didactică în mediul online, deci nu există suspiciuni asupra altor cazuri confirmate pozitiv.

Studenții care au fost carantinați locuiau în cămin de la începutul anului universitar. Singurii studenți care s-au putut caza în această perioadă în cămin au fost cei care aveau activitate didactică sau de cercetare în cadrul UBB. De asemenea, studenții Erasmus au mai avut acest drept.


Erasmus+ este un program al Uniunii Euopene care oferă șansa studenților din statele membre să aibă parte de un schimb de experinață în altă țară. Bugetul programului este de 14,7 miliarde de euro și acoperă  peste 4 milioane de studenți care decid să aibă parte de o formare și educație în altă țară pentru o perioadă de 6 luni.

CITEȘTE ȘI:


UBB se pregătește de „revenirea la normalitate”. Cămin nou cu 400 de locuri în Hașdeu și încă un etaj pe cele existente

Ultimele Stiri
abonare newsletter