Actualitate

Someșul nu scapă de gunoaie! Deșeurile atârnă de crengile copacilor. GALERIE FOTO

Malul Someșului este plin de gunoaie, chiar dacă Primăria a promis la începutul acestui an că a luat măsuri pentru remedierea situației. Clujenii se plâng de mizeria de pe Someș și de faptul că autoritățile nu își fac treaba.

 

 


Gunoaiele aruncate pe malul Someșului au devenit o problemă destul de gravă în ultimii ani. Chiar dacă s-au aplicat mai multe amenzi, nu s-a găsit o soluție concretă prin care să se rezolve această problemă.

 


Un clujean a postat pe grupul de Facebook „Clujul Civic” mai multe fotografii în care se poate observa cu ochiul liber câte gunoaie sunt aruncate pe malul Someșului. Se pare că cei care se ocupă de curățenia orașului au „evitat” această zonă, pentru că acele gunoaie sunt strânse acolo de ceva vreme.

„Astăzi la o plimbare pe malul Someșului ! Oare cine este responsabil de întreținerea curățeniei?”, se arată în postare.


Nu este prima data când clujenii reclama astfel de probleme ce țin de mizeria de pe Someș. De-a lungul anilor, activiștii s-au luptat cu „deșeurile” aruncate pe malul Someșului. Sesizările făcute de ei au intrat și în atenția Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa, care de cele mai multe ori au dat amenzi usturătoare.

La începutul anului, Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că s-a curățat Someșul și s-a amplasat un stăvilar pentru a stopa deșeurile de pe Someș.


Acest lucru s-a întâmplat, după ce mai mulți activiști de mediu au făcut mai multe sesizări privind mizeria de pe Someș, din cartierul Grigorescu. Cu toate acestea, se pare că problema nu s-a remediat, așa cum au promis autoritățile la început de an.

Malul Someșului din Florești, curățat la început de an!

La începutul anului 2021 au fost ridicate 90 de tone de deșeuri cu excavatorul de pe malurile Someșului în Florești.


Primarul Bogdan Pivariu a asigurat floreștenii că regulile privind aruncarea deșeurilor vor fi destul de severe, iar oamenii care nu vor respecta legea vor fi sancționați. Edilul a preciziat la începutul anului că s-au montat mai multe camere de supraveghere iar polițiștii vor patrula frecevnt în acea zonă, tocmai pentru a se asigura că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

CITEȘTE ȘI:

90 de tone de gunoaie, ridicate de pe malurile Someșului în Florești. Câte amenzi au fost aplicate?

Ultimele Stiri
abonare newsletter