Actualitate

Cel mai tânăr român vaccinat anti-COVID! Victor are doar 16 ani și suferă de o boală cronică. FOTO

Cel mai tânăr român care s-a vaccinat anti-COVID are doar 16 ani. Adolescentul suferă de o boală cronică și a primit prima doză de vaccin Pfizer.

 

 


Cel mai tânăr român care s-a imunizat impotriva COVID-19 este un adolescent de 16 ani. Băiatul a primit primul ser a vaccinului Pfizer sâmbătă seară la un centru din județul Prahova.



Victor Gabriel Antonescu, care în urmă cu trei zile a împlinit 16 ani, suferă de o boală cronică şi a fost imunizat cu vaccinul de la Pfizer la Centrul de vaccinare de la fostul „Liceu Ludovic Mrazek" din Ploieşti, unde părinţii săi au reuşit să găsească un loc disponibil.

„Am zis că ar fi o oportunitate foarte bună pentru mine să scap de virusul ăsta, să pot ieşi mai relaxat pe stradă şi oriunde vreau. Nu mi-a fost teamă", a declarat, după imunizare, adolescentul.

Acesta îi sfătuieşte pe români să se vaccineze împotriva noului coronavirus, arătând că, din moment ce vaccinul a fost pus pe piaţă, acesta este sigur.

După ce a fost vaccinat, Victor Gabriel Antonescu a primit din partea prefectului de Prahova, Cristian Ionescu, o diplomă de apreciere „pentru curajul şi exemplul oferit" de cel mai tânăr român care s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2.


„Mă bucur să particip la vaccinarea celui mai tânăr român. Îi urez multă sănătate şi îl felicit pentru acest pas important făcut pentru sănătatea lui şi a celorlalţi", a spus prefectul.

CITEȘTE ȘI:


Zeci de programări la vaccinare, suprapuse! Clujenii, speriați că nu prind loc. Șef DSP: „Nu va pleca niciunul nevaccinat!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter