Actualitate

Studenţii adună pixuri pentru ministrul Educaţiei

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/17_ziua/06 studenti la coada la studcard_ft 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Toate pixurile adunate îi vor fi trimise lui Funeriu, pentru ca acesta „să aibă la dispoziţie resursele necesare pentru adoptarea Statutului Studentului”.</p>

De Ziua Internaţională a Studentului, tinerii clujeni vor protesta astăzi împotriva Ministerului Educaţiei.

Astăzi, organizaţiile studenţeşti din Cluj-Napoca vor organiza, cu ocazia Zilei Internaţionale a Studentului, acţiuni de protest împotriva Ministerului Educaţiei, în toate universităţile clujene.

La protest şi-au anunţat participarea FAS-USAMV (Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară), OSUBB (Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai), OSUT (Organizaţia Studenţilor din Universitatea Tehnică), ASUAD (Asociaţia Studenţilor din Universitatea de Arte şi Design), OSE (Organizaţia Studenţilor Economişti), OSF (Organizaţia Studenţilor Farmacisti), OSM (Organizaţia Studenţilor Medicinişti), ASB (Organizaţia Studenţilor de la Business) şi ASPR (Asociaţia Studenţilor Psihologi din România).

Problema: Statutul Studentului

Tinerii spun că vor mobiliza voluntari care să încurajeze studenţii care trec prin faţa Casei de Cultură a Studenţilor să îşi exprime liber opinia în privinţa Statutului Studentului care nu a fost încă adoptat de Ministerul Educaţiei.

„Acest Statut ne garantează drepturile în universităţi. Din păcate, el nu a fost încă adoptat de minister, ceea ce ne pune în situaţia de a organiza această manifestare. Modul în care Ministrul Educaţiei tratează mişcarea studenţească este absolut impardonabil şi sub orice critică, pentru că nu mai există nici un argument logic sau declarat pentru ca Statului Studentului să nu fie adoptat. Legea Educaţiei prevede foarte clar faptul că acesta va fi propus de către federaţiile naţionale ale studenţilor şi adoptat prin Ordin al Ministrului, în maxim 8 luni, deci nu putem să ne imaginăm decât că studenţii nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui şi că, din motive ascunse drepturile acestora nu trebuie să fie clar reglementate momentan”, a explicat Natalia Cecan, reprezentant OSF Cluj.

Pixuri pentru o cauză bună

Reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti spun că îi vor încuraja pe tinerii care vor trece astăzi prin faţa Casei de Cultură a Studenţilor să doneze fiecare câte un pix pentru reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

„Toate pixurile vor fi trimise de către organizaţiile studenţeşti domnului Ministru, pentru a ne asigura că acesta are la dispoziţie toate resursele necesare pentru adoptarea Statutului Studentului”, a explicat Natalia Cecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter