monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Spitalul de Copii din Cluj îl apără pe medicul care a pus strâmb mâna unei fetițe de 3 ani. Medicul este acuzat de mită în două dosare

Spitalul de Copii îl apără pe medicul Ioan Dobrescu, după ce a fost acuzat că a pus mâna strâmbă unei fetițe de doar 3 ani. Spitalul caută scuze pentru cele întâmplate și chiar aruncă vina în „curtea” părinților.

Spitalul de Copii din Cluj îl apără pe medicul care a pus strâmb mâna unei fetițe de 3 ani. Medicul are două dosare penale pentru mită

 

 


Spitalul de Copii din Cluj-Napoca îi ține partea medicului care a fost acuzat că a pus stâmb mâna unei fetițe. Chiar dacă medicul, Ioan Dobrescu a fost condamnat pentru mită el „ nu are sancțiuni care să vizeze activitatea profesională”, potrivit Libertatea.

 


Spitalul de Copii din Cluj, unde lucrează medicul a oferit un răspuns pentru cazul în care fetița de 2 ani și 11 luni a suferit o intervenție la mână. Spitalul a spus că procesul de comunicare a fost unul complex, dar cu toate acestea el nu a fost sancționat pentru activitatea medicală, deși a fost cercetat în două dosare pentru mită, în ultimul fiind și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Spitalul neagă toate acuzațiile

În urmă cu o săptămână, o fetiță de doar 3 ani a suferit o intervenție la Cluj, în urma căreia a rămas cu o angulație accentuate a oaselor, iar părinții fetei, Paula Niculescu și Andrei Dăscălescu l-au acuzat pe medic. După mai bine de o săptămână de la publicarea cazului în presa națională și locală, Spitalul de Copii s-a decis să transmită un răspuns.


Concret, spitalul neagă toate acuzațiile, spunând că intervenția a decurs bine, „radiografia de control a evidențiat o reducere foarte bună a fracturii”, iar decizia terapeutică „a fost una concordantă cu literatura medicală de specialitate”. Ei acuză că a doua radiografie, cea făcută de părinți la Târgu Mureș, a fost una „făcută incorect”. Cât despre comunicare, spitalul spune că este un „proces complex”. În schimb, mama fetiței a acuzat că medicul Dobrescu n-a dorit să discute cu ei despre intervenție și s-a încuiat în birou.

Ioan Dobrescu a avut nenumărate plângeri din partea oamenilor, mai în special pentru mită. El are deschise două dosare penale, în primul s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei, iar în al doilea a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru 3 ani.


CITEȘTE ȘI:

Medic chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, acuzat că a nenorocit o fetiță de 3 ani