Actualitate

Rezultatele FINALE ale analizelor apei din Tarnița! Ce au descoperit specialiștii?

Specialiștii au dat rezultatele finale de la probele luate din Tarnița. După o serie de mai multe probe, specialiștii au ajuns la un rezultat final.

 

 


Specialiștii de la Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa au publicat rezultatele finale ale probelor din apa acumularea lacului Tarnița. Probele s-au făcut după ce mai mulți saci de medicamente expirate au fost găsiți în zona lacului.

 


Potrivit rezultatelor parțiale de joi, apa din acumularea Tarnița se încadrează în valorile normale, calitatea apei nu a fost afectată de medicamentele aruncate în zona respectivă. Astăzi, specialiștii au dat și rezultaele finale, care confirmă rezultele parțiale primite joi.

„Laboratorul Regional de Calitate a Apei Cluj, din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa, a efectuat analize fizico-chimice generale la nutrienți, substanțe organice, grad de mineralizare, pentru care am oferit informații în comunicarea publică anterioară. Suplimentar, au fost efectuate analize fizico-chimice la grupele de indicatori: poluanți specifici, micropoluanți organici și metale, pentru determinarea parametrilor caracteristici apelor de suprafață destinate potabilizării.


În aceste condiții, am asigurat realizarea unei game extinse de analize, care să ofere certitudinea că nu există modificări ale calității apei lacului, mai ales la priza de captare. Aplicarea procedurilor specifice pentru obținerea rezultatelor finale necesită parcurgerea unor etape de prelucrare a probelor, determinarea concentrațiilor și verificarea rezultatelor.

În concluzie, toate rezultatele obținute confirmă faptul că apa din acumularea Tarnița se încadrează în valorile normale”, a transmis reprezentanții ABA Someș-Tisa.


CITEȘTE ȘI:

Apa din Tarnița, bună de băut! Medicamentele găsite în zona lacului nu au influențat calitatea apei

Ultimele Stiri
abonare newsletter