Actualitate

Teatrul „Puck” şi Apolodor au cucerit publicul din Washington DC

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/16_ziua/07 puck in sua.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trupa a susţinut patru spectacole şi trei workshopuri în cadrul celui mai mare festival de teatru de păpuşi de pe continentul nord-american.

În perioada 3-13 noiembrie, Teatrul de Păpuşi şi Marionete „Puck” a fost prezent la Kids Euro Festival, care se desfăşoară anual în Washington DC.

Acesta este cel mai mare festival de teatru de păpuşi de pe continentul nord-american şi reuneşte trupe de teatru din Europa care au ambasade în SUA. În acest an, 27 de trupe au fost prezente în festival.


Apolodor a avut trecere la americani

Aflat la ce-a de-a patra ediţie, festivalul a avut în acest an, în premieră, o serie de workshopuri, echipa teatrului „Puck” susţinând trei asemenea ateliere, cu tema „Pinocchio”, în şcoli, împreună şi cu părinţii elevilor.


Clujul a mai fost prezent în festival cu spectacolul „Apolodor” după Gellu Naum, în regia Monei Marian, cu care a avut patru reprezentaţii.

„Spectacolul a fost extrem de bine primit de public, atât de cel american, cât şi de românii stabiliţi acolo. Am fost aleşi noi să reprezentăm România, pentru că am întrunit toate condiţiile necesare. Spectacolul, ca să treacă de selecţie, trebuia să fie jucat în engleză, să fie după un autor român reprezentativ pentru cultura noastră şi să fie uşor de transportat peste ocean. S-a întâmplat, cred că la prima ediţie, ca trupa teatrului «Ţăndărică» să fie în Washington, iar decorul să le ajungă după patru zile, ceea ce a fost o reală problemă”, a povestit Mona Chirilă, directorul Teatrului Puck.


New York Times: Un spectacol ce nu trebuie ratat

O altă noutate pentru trupa de la Cluj a constituit-o faptul că a fost selecţionată de New York Times între primele cinci din festival al cărei spectacol nu trebuie ratat.


„A fost o adevărată surpriză şi pentru noi şi cred că de aceea am avut parte de un public atât de numeros. Fiecare spectacol s-a jucat cu sala plină”, a punctat Mona Marian.

Plecare pe fonduri proprii


Trupa de la Teatrul „Puck” a ajuns la festival pe fonduri proprii, deşi a solicitat autorităţilor locale ajutoare băneşti pentru a acoperi fondurile de cazare. „Drumul a fost plătit de ei, iar noi trebuia să ne plătim cazarea. Am cerut ajutor autorităţilor locale, dar nu am primit răspuns. Am aşteptat până în ultima clipă şi când am văzut că nu se întâmplă nimic, am hotărât să mergem pe banii noştrii, şi aşa extrem de puţini. Pentru noi a fost un efort financiar, dar nu puteam refuza participarea, fiind singura trupă din România invitată la festival. Şi totuşi beneficii au existat: s-a auzit de România şi cel mai important, s-a auzit despre Cluj”, a punctat Mona Marian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter