Actualitate

Locuitorii de pe Gheorghe Sion nu vor avea asfalt prea curând

Asfaltarea străzii Gheorghe Sion nu poate începe decât după finalizarea racordărilor la apă și gaz.

 

 


Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că primăria încearcă să convingă firma Delgaz să termine racordările pe strada Gheorghe Sion, pentru a putea demara asfaltarea acesteia.

 


Viceprimarul susține că primăria nu poate începe asfaltarea drumului din cartierul Dâmbul Rotund până la finalizarea extinderii rețelelor de apă și gaz pe toată lungimea străzii. Dacă din partea Companiei de Apă Someș SA, viceprimarul Dan Tarcea susține că a avut parte de deschidere privind prioritizarea investițiilor de pe această stradă, firma Delgaz Grid nu dorește să includă extinderea rețelei pe această stradă în planul de investiții, spune viceprimarul. Ar fi vorba despre o porțiune de 400 de metri din stradă care nu este racordată la rețeaua de gaz.

„Suntem încă în discuții cu firma de gaz. La Compania de Apă Someș am găsit un acord pentru reluare investițiilor pe strada Gheorghe Sion, însă la Delgaz, încă nu am reușit să convingem firma să termine racordarea. E vorba de o conductă de 400 de metri care mai trebuie introdusă. Nu putem să facem asfaltarea și apoi să înceapă spargerile, când vor avea cereri de racordare”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Monitorul de Cluj.


„Nu vrem să pățim ca și cu strada Regele Ferdinand”

Viceprimarul a dat exemplul străzii Regele Ferdinand, inaugurată vară trecută. El a arătat că recent, compania furnizoare de gaz a spart o porțiune din trotuarul proaspăt amenajat pentru o intervenție de urgență, însă a refuzat să schimbe conductele, atunci când strada era decopertată.


Dan Tarcea a afirmat că firma va reface trotuarul de pe strada Ferdinand pe propria cheltuială, însă „petecul” va rămâne vizibil.

Până la finalizarea discuțiilor dintre primărie și cele două companiii, locuitorii de pe strada Gheorghe Sion trebuie să îndure în continuare drumul plin de gropi și noroi.


Undă verde de la consilierii locali încă din vara anului 2020

Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat în luna iunie 2020 proiectele de hotărâre privind modernizarea a două străzi din municipiu. În unanimitate de voturi, cu 25 de opțiuni „pentru”, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a validat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Gheorghe Simion”. Strada din cartierul Dâmbul Rotund va fi reabilitată pe o lungime totală de 818,65 metri.

Potrivit referatului de aprobare, suprafața de carosabil nou va fi de 2.455,95 mp, suprafața trotuarelor de 1.675,05 mp, iar suprafața de spațiu verde va fi de 1.133 mp. Valoarea totală a investiției se ridică la 3.704.608,48 lei (TVA inclus), adică peste 765.000 de euro, bani de la bugetul local. Durata de realizare a investiției este de 6 luni (3 luni perioada de implementare, 3 luni perioada de execuție).

O stradă din pământ, plină de gropi și denivelări va avea asfalt și iluminat public modern

Momentan, strada de legătură dintre străzile Lombului și Spicului este fără sistem rutier modern, din pământ, balast și piatră, cu degradări, gropi, denivelări, cedări, făgașe longitudinale; care nu corespunde circulației actuale în condiții optime de confort și siguranță. Accesul pe stradă se desfășoară cu dificultate, accesele la proprietăți nu sunt amenajate corespunzător, iar canalizarea pluvială nici nu există.

Odată cu modernizarea, strada Gheorghe Sion va avea un sistem rutier nou din asfalt, cu racordarea acceselor la proprietăți, cu un sistem de iluminat public cu aparate tip LED. Se va asigura accesul persoanelor cu dizabilități, analizându-se posibilitatea creării de noi locuri de parcare. De asemenea, se vor proteja zonele verzi existente, propunându-se crearea de zone noi, acolo unde este posibil, promite municipalitatea.

CITEȘTE ȘI

Stradă din Cluj-Napoca, plină de gropi și noroi! Asfaltarea, blocată de racordările la apă și gaz

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter