Actualitate

A murit spionul Ion Mihai Pacepa. Fostul general al Securității, răpus de COVID-19

Ion Mihai Pacepa, cunoscut spion român, a murit din cauza COVID-19 la vârsta de 92 de ani.

 

 


A murit Ion Mihai Pacepa, faimos spion român, deținător al funcțiilor de șef adjunct al Departamentului de Informații Externe(spionaj) a României comuniste și de consilier personal al președintelui Nicolae Ceaușescu.

 


Pacepa a fost cunoscut pentru faptul că în 1978 a cerut azil politic în SUA, fapt care a determinat punerea unei recompense consistente pentru acesta, fiind considerat trădător în România, după ce a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA împotriva fostului bloc sovietic.

Cauza finală a morții, COVID-19

Potrivit unui raport al Comisiei Prezidențiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România (pagina 628), aprobat de Președintele României și publicat la 18 decembrie 2006, Ion Mihai Pacepa este considerat ca având o contribuție „la degradarea dramatică a imaginii lui Ceaușescu”.


Ion Mihai Pacepa a decedat la vârsta de 92 de ani, după ce ar fi suferit în ultimii ani de mai multe boli, care au culminat cu infectarea sa cu virusul SARS-CoV-2, fapt care a dus la internarea sa la terapie intensivă și în cele din urmă la decesul acestuia.

Sursă foto: The Epoch Times


CITEȘTE ȘI

Cum se sărbătoarea 23 august în timpul comunismului?

 


 

Trei poveşti mai puţin ştiute despre Ceauşescu: l-a mituit pe JR din "Dallas", trăia sub papuc şi bea suc de legume cu paiul

Ultimele Stiri
abonare newsletter