monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Deputat AUR, ieşire în decor la adresa fiului lui Ion Raţiu: „Retardat"

Deputatul formaţiunii AUR Dumitru Viorel Focşa a avut un derapaj la adresa fiului politicianului Ion Raţiu, Nicolae Raţiu, după ce acesta din urmă ar fi solicitat partidului nou apărut pe scena politică să nu mai asocieze vreodată imaginea tatălui său cu doctrina sau sigla AUR.

Deputat AUR, ieşire în decor la adresa fiului lui Ion Raţiu: „Retardat

 

 


Concret, deputatul AUR de Constanţa Dumitru Focşa a afirmat într-un comentariu postat pe Facebook că Nicolae Raţiu ar fi un „retardat” care „îşi face familia de râs”.

 


Reamintim că Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu, a solicitat formaţiunii AUR să şteargă de pe Facebook postarea în care ”imaginea lui Ion Raţiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR”, şi, de asemenea, „să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Raţiu cu simbolurile, doctrina şi imaginea partidului”.

„Solicit partidului Alianţa pentru Unirea Românilor să şteargă postarea în care imaginea lui Ion Raţiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR şi să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Raţiu cu simbolurile, doctrina şi imaginea partidului. Ion Raţiu nu a susţinut niciodată poziţii bazate pe discriminarea semenilor cu credinţe, valori, principii sau indicatori identitari diferiţi (etnie, religie etc.). Ion Raţiu a susţinut o societate democratică deschisă, tolerantă, unită, în defavoarea propagării unor idei care dezbină şi incită la ură.


Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România şi cred cu tărie că exerciţiul dialogului democratic, aşa cum îl înţelegea Ion Raţiu, trebuie să se bazeze pe respect şi dragoste faţă de semeni, nu pe popularizarea unor poziţii extremiste şi periculoase", se arată într-un comunicat publicat pe Facebook, semnat Nicolae Raţiu, Preşedintele Raţiu Family Charitable Foundation.

Solicitarea fiului lui Ion Raţiu vine după ce reprezentanţii partidului AUR au reacţionat acid după ce mai mulţi intelectuali de marcă ai ţării au cerut liderilor coaliţiei de guvernare să înceteze imediat orice dialog cu ei. Nemulţumiţi că au fost catalogaţi drept partid extremist, radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste şi naţionaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraţioniste, anti-globaliste şi anti-individualiste, şi cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte, liderii AUR îi cataloghează pe aceştia "duşmanii românilor."


SURSA:EPOCHTIMES România