Actualitate

Plângerile făcute de localnicii din Apahida au efect! Primăria a anunțat primele măsuri împotriva câinilor fără stăpân

Primăria Apahia a anunțat că va începe o campanie de ridicare a tuturor câinilor fără stăpân pe 27 ianuarie.

 

Primăria Apahida a apelat la o firmă specializată din Sebeș pentru ridicarea tuturor câinilor fără stăpân din localitate. Grigore Fati, primarul din Apahida, le-a recomandat localnicilor să își țină câinii în curte, deoarece în caz contrar ar putea fi ridicate și patrupede cu stăpân.


 

Câinii identificați care au cip vor fi repartizați într-un spațiu amenajat, iar proprietarii riscă amenzi și vor fi chemați să îi ridice.


De asemenea, primarul comunei Apahida, Grigore Fati, susține: „Campania de ridicare a câinilor fără stăpân pe care o demarăm mâine nu este una de amploare, este una țintită pentru zonele identificate cu câini recunoscuți cu comportament agresiv, în urma plângerilor înregistrate de cetățenii comunei.”

„Vă rugăm să tineți animalele pe care le aveți în interiorul proprietăților dumneavoastră. Toți câinii identificați care nu au cip vor fi ridicați.
Toți câinii identificați care au cip vor fi ținuți într-un spațiu special destinat, iar proprietarii acestora vor fi amendați și chemați să îi ridice.
Vom trata cu maximă responsabilitate acest subiect și vom continua pe tot parcursul anului acest gen de acțiuni pentru a elimina riscul pe care problema câinilor fără stăpân o generează pentru locuitorii comunei.”, a mai spus primarul într-o postare pe rețelele de socializare.

abonare newsletter