Actualitate

Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!

Rata de incidență a județului Cluj a scăzut sub 3 la mia de locuitori, prin urmare nu mai este „zonă roșie” de infectare cu COVID-19.

 

 


 

Rata de incidență a județului este de 2,90 , însă în municipiul Cluj-Napoca lucrurile nu stau atât de bine, rata de incidență fiind de 4,20 la mia de locuitori.


 

Dacă rata de incidență va scădea sub 3 la mia de locuitori și în muncipiul Cluj-Napoca, restaurantele, cinematografele și cafenelele vor funcționa și la interior cu 30% din capacitatea spațiului.


Astăzi, 24 ianuarie s-au înregistrat 88 de cazuri COVID-19 în județul Cluj, iar numărul total de teste realizate în ultimele 24 de ore a fost de 707, dintre care 353 diagnostic grupe de risc, 172 teste efectuate la cerere, iar 182 au fost teste rapide.

Se vor ridica restricțiile?

De la începutul pandemiei și până în prezent s-au vaccinat 25.639 de oameni din Cluj, iar în ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.799 de clujeni, dintre care doar două persoane au avut reacții adverse.


Miercuri, 27 ianuarie se va reevalua situația epidemiologică din județ, iar în funcție de rezultat, este posibil să se ridice anumite restricții.

„În 27 ianuarie vom avea reevaluarea măsurilor și vedem atunci cum stăm, iar în funcție de asta există probabilitatea să ridicăm niște restricții”, a declarat pentru monitorulcj.ro prefectul Clujului, Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI:

19 localități din Cluj rămân în scenariul roșu. Vezi rata de infectare pentru fiecare localitate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter