Actualitate

Franța: Cântecul cocoșului și mirosul de bălegar fac parte din patrimoniul satelor!

Cântecul cu cocoșului și a greierului sunt sfinte în Franța! Nimeni nu are voie să se plângă de zgomotele scoase de animale sau de mirosul de bălegar.

 

 


În Franța, nimeni nu are dreptul să se plângă de cântecul cocoșului sau a greierului, dar nici de mirosul de bălegar, deoarecere acest patrimoniu senzorial intră în dreptul francez.

 


La finalul anului trecut, pe 7 decembrie, un francez a fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare și a primit o amendă de 300 de euro, după ce a omorât cocoșul vecinului.

În luna mai 2020, francezul a fost atât de iritat de cântecul cucoșului veciunului, încât a pus mâna pe armă și a împușcat cocoșul. Francezului i s-a suspendat pentru trei ani dreptul de a deține o armă sau a o folosi.


După această întâmplare, Parlamentul francez a propus și a adoptat definitv această lege, care prevede că nu ai voie să te plângi de sunetele scoase de cocoș sua de greiere.

„Viaţa la ţară presupune acceptarea unor sunete şi mirosuri”, a declarat imediat după adoptarea legii secretarul de stat, Joël Giraud.


Locuitori de la țară se pot certa în continuare pentru alte zgomote produse de vecinii lor, însă sunetele și mirosul ce caracterizează spațiile naturale intră în codul proejat al mediului înconjurător.

CITEȘTE ȘI:


Decizie DEFINITIVĂ a instanței: Castelul și domeniul lui Octavian Goga de la Ciucea rămân în proprietatea Consiliului Județean Cluj

 

abonare newsletter