Actualitate

Licitația pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu va fi reluată. Diferit a fost descalificată

Licitația pentru execuția lucrărilor pe strada Mihail Kogălniceanu va fi reluată. Singura firmă care a depus ofertă a fost Diferit SRL, care a fost descalificată.

 

 


 

Asocierea condusă de Diferit SRL a fost singura interesată de revitalizarea străzii Mihail Kogălniceanu, iar oferta a fost descalificată de comisia de evaluare, motiv pentru care licitația va fi reluată, a anunțat primarul Emil Boc în ședința Consiliului Local Cluj. 


 

Unicul ofertant pentru proiectul „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente” a fost asocierea Diferit SRL – Eco Garden Construct SRL – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – Energo Power.


„Va trebui să reluăm licitaţia pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu. La licitaţie s-a prezentat o singură firmă, iar oferta a fost descalificată de comisia de evaluare, pentru că nu a întrunit prevederile legii”, a declarat Emil Boc.

Diferit, firmă „abonată” la bani public a câștigat contractele pentru modernizarea străzii Regele Ferdinand și a zonei adiacente, pentru revitalizarea Pieței Lucian Blaga și a străzilor adiacente, respectiv pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989.


Contract de 7,9 milioane de euro

Potrivit anunțului publicat în SEAP, valoarea totală a proiectului se ridică la peste 38,5 milioane de lei (peste 7,9 milioane de euro), fonduri europene.

Proiectul prevede modernizarea unei suprafațe de circa 26.000 mp, care cuprinde străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Emanuelle de Martonne, Bolyai János, Hermann Oberth, Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac (între I.C. Brătianu și strada Avram Iancu).


Strada Mihail Kogălniceanu devine pietonală

Strada Mihail Kogălniceanu, o frumoasă arteră a Clujului, este pusă în valoare doar de două ori pe an – de Zilele Clujului și cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare. Această stradă ar urma să aibă trafic rutier în care accesul va fi permis doar riveranilor și pentru persoanele care trebuie obligatoriu să ajungă cu mașina la una dintre instituțiile din zonă.

Prin tema de soluții impusă de municipalitate, parcarea de pe strada Universității urmează să dispară, iar în locul ei va fi proiectată o piațetă în care va fi reamplasată statuia Fecioarei Maria. De asemenea, în fața sediului central al Universității „Babeș-Bolyai” va fi creat un spațiu dedicat foștilor rectori.

CITEȘTE ȘI

10,3 milioane € pentru transformarea străzii Mihail Kogălniceanu. În 5 luni, proiectul s-a scumpit cu peste un milion de euro

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter