monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cel mai modern sediu al unei școli speciale din țară se construiește la Cluj. Cum va arăta și când va fi gata?

Au început lucrările la cel mai modern sediu al unei șcloi speciale din țară, la Cluj.

A început construirea celui mai modern sediu al unei școli speciale din țară. Cum va arăta și când va fi gata?

 

 


 

Lucrările la obiectivul „Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”, instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, se află în plină derulare.


 

Cu o valoare de 14.160.963 de lei fără TVA, proiectul european vizează construirea celei mai moderne școli speciale din țară, care va dispune de dotări unice la nivel național.


Lucrările ce urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, constau, în esență, în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălțime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Ce facilități va avea centrul?

Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei.


Totodată, în vederea asigurării unui act educațional de calitate și la standarde europene, va fi amenajată și o zonă dedicată relaxării și recreerii personalului instituției.

Lucrările au un termen de execuție de maxim 24 de luni.


CITEȘTE ȘI

Cel mai modern internat pentru elevii deficienți de auz, construit la Cluj-Napoca. GALERIE FOTO