Actualitate

Polițiștii continuă protestul după înghețarea salariilor: 30 de zile fără amenzi, ordinul transmis de sindicatul Europol

Polițiștii continuă să protesteze după înghețarea salariilor și au anunțat o metodă inedită prin care vor să se facă auziți. În următoarele 30 de zile, agenții din sindicatul Europol nu vor mai amenda cetățenii români.

 

 


Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, a anunțat că începând de astăzi, 11 ianuarie, polițiștii vor protesta și vor acorda doar avertismente în locul amenzilor:  „Este prima zi dintr-un calendar de proteste de 30 de zile și sper să nu îl ducem până la capăt. Noi nu am fost consultați privind înghețarea salariilor, ci decizia s-a luat într-un weekend. Noi cerem recalcularea salariilor și nu măriri sau sporuri. Vrem ca prin această decizie de a nu mai da amenzi, să atragem atenția asupra rolului nostru în pandemie”.

Polițiștii vor protesta doar în cazul sancțiunilor contravenționale, nu și în cazul faptelor penale. Liderul sindicatului polițiștilor din România a oferit câteva precizări despre protest.


„Să nu se înţeleagă acum că Poliţia îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancţiunile contravenţionale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, pentru Libertatea.

Polițiștii au protestat în ultima zi din an la Cluj

Oamenii legii sunt nemulțumiți de proiectul Ordonanței de Urgență pe care prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat public că îl va promova și care vizează înghețarea drepturilor salariale pentru anul 2021.


În ultima zi din 2020 , polițiștii din Cluj-Napoca și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare (SNPP) Gherla au protestat în fața prefecturii. Au răsunat vuvuzelele, cu respectarea distanțării fizice, iar oamenii legii au afișat diverse mesaje („Salarizarea unitară, pentru voi e apă chioară!”/ „Nu bine a ieșit vaccinul și v-ați arătat veninul!”), scandând „Mincinoșii!”.

abonare newsletter