monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vremea se răcește la Cluj! Se anunță patru zile cu lapoviță și ninsoare.

La Cluj se anunță patru zile pline de ninsoare și lapoviță, începând din noaptea dintre duminică și luni. Într-un final s-ar putea să se așeze zăpada peste Cluj.

Vremea se răcește la Cluj! Se anunța patru zile cu lapoviță și ninsoare.

 

 


După o perioadă lungă cu temperaturi „tropicale” pentru zona noastră și sărbători seci fără zăpadă, într-un final s-a anunțat că în Cluj vor fi ninsori și lapoviță, timp de patru zile.

 


Conform prognozei meteo, în Cluj va începe să ningă în noaptea dintre duminică, 10 ianuarie, și luni, 11 ianuarie.

După acest start, timp de patru zile, până joi, vor fi ninsori și lapoviță. Luni va fi puțină ninsoare, marți vor fi șanse ridicate de ninsoare, miercuri ninsoare ocazională și fulguieli, iar joi câteva averse de ninsoare.


Temperatura va oscila între -1 și 2 grade Celsius, iar de vineri încolo aceasta va scădea considerabil, și la -8 grade.

Sfaturi pentru șoferi

Inspectoratul de Poliție Județean le-a transmis șoferilor câteva sfaturi în legătură cu circulația în siguranță pe drumurile din Cluj, în contextul în care vremea se răcește, iar riscul accidentelor va crește:


„Întrucât au fost anunțate schimbări ale vremii caracterizate prin precipitații în cea mai mare parte a țării, sub formă de ninsori și lapoviță, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță. Poliţiștii recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

De asemenea, în următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu răcirea vremii.


În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, lapoviţei sau ninsorii, folosirea luminilor de toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.”

CITEȘTE ȘI:

Imagini inedite în mijlocul lui octombrie! A nins la Băișoara și Arieșeni

 

A NINS ca-n povești vineri noapte la Cluj! FOTO