Actualitate

Localitățile din Cluj care AU SCĂPAT de coronavirus. Se deschid școlile?

În mai multe localități din județul Cluj, rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a ajuns la 0, în ultimele 14 zile.

 

 


Comunele Aluniș, Călărași, Cătina, Dăbâca, Pălatca, Panticeu, Petreștii De Jos, Ploscoș, Săcuieu, Sânpaul și Unguras, rata incidenței în ultimele două săptămâni a ajuns la 0, însemnând că în ultimele 14 zile, în localitățile arondate nu a mai fost depistat niciun caz de COVID-19.

 


Județul Cluj a ajuns vineri, 8 ianuarie 2021, la o rată a incidenței de 3,38 cazuri de COVID la mia de locuitori, situându-se pe locul patru pe țară, după Ilfov - 4,14, București - 3,69 și Timiș - 3,59.

Se deschid școlile în localitățile fără cazuri de COVID?

Reprezentanţii părinţilor au discutat joi cu ministrul Educaţiei şi au agreat data de 8 februarie pentru revenirea elevilor în bănci. În cazul celor din ani terminali s-ar putea întâmpla şi mai repede. Oricum, pentru a recupera materia ar putea face ore inclusiv sâmbăta.


După ore întregi de consultări cu reprezentanţii părinţilor şi cu cei ai elevilor, ministrul Educaţiei a anunţat că 8 februarie rămâne dată de deschidere a şcolilor, dacă nu va creşte numărul îmbolnăvirilor după 15 ianuarie şi dacă profesorii se vor vaccina în număr mare.

Aşadar încă se analizează toate scenariile, iar o decizie finală se va lua cu o săptămână înainte de începerea semestrului doi.


„Având în vedere că am început semestrul 1 online el va fi încheiat în sistem online, data de 8 februarie este o dată pe care ne-o dorim cu toţii pentru începere semestrului al doilea în format fizic. Nu excludem scenariul în care vom prioritiza zonele cu rata de infectare mai scăzută. Nu excludem scenariul prin care vom prioritiza grădiniţa şi învăţământul primar, sau elevii de clasa a 8-a şi a 12-a, care vor susține examenele”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI


Ministrul Educației: „Examenele naționale nu vor fi decalate sau anulate”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter