Actualitate

Avarie la rețeaua de curent în tot Clujul. Semafoare și bariere nefuncționale, persoane blocate în lift

O avarie la rețeaua de curent a lăsat Clujul în haos.

 

 


O avarie la rețeaua de alimentare cu energie electrică a avut loc vineri după-masă la Cluj-Napoca, lăsând în urmă haos.

 


Semafoarele au fost nefuncționale în mai multe colțuri ale orașului, barierele de la parcări au rămas blocate, la fel și lifturile.

Se pare că problema nu a fost doar la Cluj.  Mai multe județe din țară au probleme în alimentarea cu energie electrică, au confirmat surse oficiale din Transelectrica. Presa locală raportează întreruperi în alimentarea cu electricitate și în cea mai mare parte a orașului Sibiu.


UPDATE:  Potrivit unor surse din domeniul energetic, problema ar fi plecat inițial de la Termocentrala de la Iernut, unde ar fi căzut niște transformatoare de înaltă tensiune. Pe urmă, problema s-a transmis „în cascadă”. Momentan, se lucrează ca problema să se rezolve cât de repede.

Semafoarele, barierele, lifturile nu au funcționat

Un clujean a semnalat pe grupul Info Trafic jud. Cluj că semafoarele din cartierele Grigorescu și Plopilor nu sunt funcționale, la fel și în Piața Mihai Viteazu.


De asemena, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a confirmat că a fost înregistrat un apel de urgență din partea unor persoane blocate în lift în momentul întreruperii alimentării cu energie electrică. Întrucât viețile acestora nu erau în pericol, pompierii le-a recomandat să contacteze firma care administrează liftul pentru deblocarea acestuia.

UPDATE: Alte două apeluri de urgență au fost înregistrate de la persoane blocate în lift, pe Aleea Padin și pe strada Alexandru Vaida Voevod. Întrucât persoanele erau agitate, pompierii au intervenit la cele două locații pentru deblocarea liftului.


La spitale au pornit generatoarele

Flavia Topan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Cluj a confirmat pentru Monitorul de Cluj că generatoarele au pornit în câteva secunde de la întreruperea alimentării cu curent, iar o echipă tehnică face verificări pentru a se asigura că totul este în regulă.

Întreruperi în tot nord-vestul țării

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii. O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roșcat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

CITEȘTE ȘI

Spitalul de Ortopedie a fost lăsat fără curent! Un muncitor neatent a comis o eroare gravă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter