monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Polei pe drumurile din Cluj. În ce zone s-a intervenit cu material antiderapant?

S-a depus polei pe zeci de drumuri din județul Cluj, în această dimineață.Consiliul Județean anunță că nu există drumuri județene blocate sau închise, în această dimineață.

Polei pe drumurile din Cluj. În ce zone s-a intervenit cu material antiderapant?

 

 


Șoferii sunt avertizați de Consiliul Județean din Cluj că în această dimineață s-a acționat pe mai multe drumuri județene pentru curățarea carosabilului, multe afectate de polei. 381 de tone de material antiderant au fost folosite în intervențiile pe drumurile județene, iar pe mai multe sectoare de drum, circulaţia se desfășoară în continuare în condiții specifice sezonului rece.

 


”Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, mai ales în cursul nopții și cu precădere în zona de munte, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 7 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 29 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 47 de drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 81 de tone de material antiderapant, inclusiv sare”, a informat Consiliul Județean Cluj.


Pe drumurile judeţene din zona Turda şi din zona de munte, în cursul zilei de joi s-a intervenit pe 7 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. La această oră, se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 300 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant, iar la această oră nu se impune intervenția pe niciun drum județean situat în zona Dejului.


În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

CITEȘTE ȘI


Ninge ca-n povești, lângă Cluj! Drumarii, chemați să intervină pentru deszăpezirea unei șosele