Actualitate

Trei sferturi dintre asistații social dintr-o comună din Cluj au renunțat la bani, ca să nu fie puși la muncă

Trei sferturi dintre persoanele care beneficiază de ajutor social în comuna Săndulești din Cluj au renunțat la bani, ca să nu fie puși la muncă.

 

 


În comuna Sănduleşti din judeţul Cluj, trei sferturi dintre asistaţii social au anunţat că renunţă la bani numai ca să nu fie puşi să facă diverse treburi.

 


„Chiar dacă veneau la muncă, veneau când au vrut ei. Nu, am zis, domnule, începem la 8, în fiecare zi vă prezentaţi la muncă. După o săptămână s-au învăţat, dar sigur că numărul de beficiari a scăzut, de la 50 am ajuns să avem un sfert. Au spus „acum suntem sclavi, trebuie să prestăm munca”, am discutat cu ei civilizat, dar ferm”, a Călin Fărgaciu, primarul comunei Săndulești, citat de Știrile Pro TV.

Asistații din Cojocna, chemați la curățenie

Asistații sociali din comuna Cojocna, unde 12 familii beneficiză de ajutor social, au fost și ei chemați la muncă.


„Cred că pe termen lung, dacă menţinem aceste activităţi şi facem o educaţie a oamenilor, putem să rezolvăm această problemă a curăţeniei”, a declarat Anca Marcu, viceprimarul comunei Cojocna, pentru sursa citată.

Oamenii muncesc între 19 şi 44 de ore pe lună. Ajutoarele sociale variază între 142 şi 600 de lei, în funcţie de câte persoane sunt într-o familie.


CITEȘTE ȘI

Cum s-a schimbat un oraș din Transilvania, după ce asistații sociali au fost trimiși la muncă - FOTO

 

abonare newsletter