Actualitate

Reguli stricte de Bobotează! Nu vor mai exista vase mari cu apă sfințită ca în alți ani, iar masca este obligatorie

Sărbătoarea Boboteaza din acest an se va desfășura în contextul pandemiei, adică cu anumite restricții impuse de autorități pentru a stopa răspândirea virusului.

 

 


În Ajunul Bobotezei, pe 5 ianuarie, între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârşită Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) în Catedrala Patriarhală pentru nevoile Catedralei. Totodată, în Altarul de vară, va fi sfințită și îmbuteliată o mare cantitate de apă.

 


Sticlele cu Aghiasmă Mare, îmbuteliate vor fi oferite credincioșilor care vor merge la Catedrala patriarhală în ziua de miercuri, 6 ianuarie, începând cu ora 07:00. Credincioși vor fi nevoiți să păstreze o distanță de 1,5 metri și să poarte mască de protecție.

Programul slujbei Sfânta Liturghie

Astăzi, 6 ianuarie, între orele 07:00 – 14:00 accesul credincioşilor spre Catedrala Patriarahlă se va realiza doar dinspre Piaţa Unirii, accesul dinspre Strada 11 iunie fiind restricţionat (pe acest traseu va fi permisă doar coborârea dinspre Catedrală).


Între orele 09:30 – 12:00 se va desfășura Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, respectându-se toate normele sanitare în vigoare, adică distanțarea social și purtarea măștii de protecție.

Între orele 12:00 – 13:00 va fi săvârşită din nou Slujba Sfinţirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un vas unic de argint, în Pridvorul Reşedinţei Patriarhale, după care credincioşii prezenţi la slujbă vor fi binecuvântaţi prin stropire cu această Aghiasmă Mare din ziua de 6 ianuarie.


Pentru a se evita aglomerația oamenilor la împărțirea Aghiasmei Mari, credincioșii vor primii sticle îmbuteliate care vor conține apa sființită.Nu vor mai exista vasele mari cu apă sființită ca în anii precedenți.

CITEȘTE ȘI:


Tradiții și obiceiuri în Ajun de Bobotează. Ce trebuie să faci să îți meargă bine tot anul

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter