Actualitate

Ce drumuri județene au fost asfaltate în Cluj, în 2020? Sute de kilometri de asflat turnați

În anul 2020, au fost modernizate sau întreținute 39 de drumuri județene, potrivit bilanțului făcut de Consiliul Județean Cluj.

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului, au analizat bilanțul lucrărilor de reabilitare, modernizare și întreținere executate pe drumurile județene în cursul anului 2020.

 


„Cifrele vorbesc de la sine iar bilanțul lucrărilor este unul îmbucurător. Pe parcursul anului 2020 am acționat pe nu mai puțin de 39 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de peste 360 de kilometri. Vom continua acest program de îmbunătățire a infrastructurii rutiere pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță și confort”,  a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Vezi lista drumurilor modernizate și reabilitate la finalul articolului, la secțiunea „fișiere”.


În ceea ce privește investițiile din cadrul programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, în cursul anului 2020 Consiliul Județean a desfășurat lucrări pe 9 drumuri sau sectoare de drumuri județene, vizând o lungime totală de peste 112 kilometri.

La capitolul lucrări de întreținere, în anul precedent s-a acționat prin așternerea de covor asfaltic, reparații și alte operațiuni necesare menținerii condițiilor tehnice corespunzătoare, pe 30 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, fiind vizată o lungime totală de 247,97 kilometri. Dintre aceștia, nu mai puțin de 157,62 kilometri au fost efectiv asfaltați.


Totodată, au fost executate lucrări de marcaje rutiere longitudinale, axiale, de separare a sensurilor de mers, pe o lungime totală de 813,85 kilometri, pe 57 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, precum şi alte tipuri de marcaje, în special treceri de pietoni pe raza anumitor localități.

CITEȘTE ȘI:


Zece drumuri județene din Cluj vor fi asfaltate în 2021

Drumurile noastre poate se vor asfalta vreodată! Drumurile județene, 100% asfaltate până în 2022?

    

Ultimele Stiri
abonare newsletter