Actualitate

Vânzătorii de artificii au fost lăsați fără marfă înainte de Revelion! Polițiștii clujeni au confiscat 80 de kg de materiale pirotehnice

Polițiștii clujeni au intensificat controlalele înainte de Revelion și au confiscat 80 de kg de artificii și petarde.

 

 


În cadrul acțiunii Foc de Artificii, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice acționează în vederea verificării legalităţii desfăşurării de operaţiuni cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

În cadrul acțiunilor desfășurate, la data de 29 decembrie a.c., au fost efectuate 10 controale la persoane juridice autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice.


Au fost constatate 4 infracțiuni la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind ridicate un număr de aproximativ 80 de kg. articole pirotehnice.

În acest context, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 126/1995R privind regimul materiilor explozive.

abonare newsletter