Actualitate

Voucherele de vacanță din anul 2021. Vor mai putea beneficia românii de ele?

Voucerele de vacanță vor fi oferite și în anul 2021, dar vor fi emise doar în format electronic.


 

Voucherele de vacanță din anul 2021 vor fi acordate în cuantum de 1.450 lei, dar vor fi emise doar în format electronic.


 

Acest lucru a fost stabilit într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), conform Digi24.


Voucherele de vacanță din anul 2021, acordate pentru susținerea HoReCa

Voucherele de vacanță se mențin și în anul următor pentru sprijinirea industriei ospitalității care a fost grav afectată de situația epidemiologică din anul 2020.

„Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (...) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, se arată în nota de fundamentare.


Ele pot fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă și de recuperare a capacității de muncă. Voucherele de vacanță din anul 2021 pot fi utilizate și pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie și divertisment, cât timp sunt regăsite într-un pachet turistic.

CITEȘTE ȘI:


Inițiativă inedită. Restaurantele dintr-un oraș oferă reduceri celor care s-au vaccinat anti-COVID

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter