monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Românii sunt rugați să stea acasă de Revelion. Ministerul Sănătății: „O singură noapte cu prietenii poate costa o viață”

Ministerul Sănătății a demarat o campanie de conștientizare pe rețelele de socializare, prin care românii sunt rugați să își petreacă Revelionul acasă și să nu se pună în pericol.

Românii sunt rugați să stea acasă de Revelion. Ministerul Sănătății: „ O singură noapte cu prietenii poate costa o viață”

 

Ministerul Sănătății a publicat pe Facebook un mesaj prin care românii sunt rugați să rămână acasă de Anul Nou și să nu organizeze petreceri, fiindcă „o singură noapte cu prietenii poate costa o viață”:


 

„Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor. Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană. Totuși, revelionul acesta nu e ca altele. E unul în care trebuie să avem grijă de cei dragi. Când stăm fiecare acasă, de fapt, investim într-un an nou mai bun. Rămâi acasă, bucură-te de cei cu care îți împarți acoperișul. Deschide o șampanie* doar pentru tine. Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți. *de altfel, ca Minister al Sănătății, îți recomandăm să nu o bei pe toată, doar să o deschizi”, scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, i-a îndeamnat pe clujeni să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19 de Revelion și să nu organizeze petreceri de sărbători.

În perioada sărbătorilor, regulile de protecție sunt și mai stricte, iar cei care refuză s-ar putea alege cu dosar penal. Mircea Abrudean a anunțat pe la mijlocul lunii decembrie și că autoritățile locale vor face controale  și vor da buzna peste petrecerile private, dacă acestea se vor organiza, ele fiind interzise.


CITEȘTE ȘI:

Câți invitați poți avea acasă de Crăciun și Revelion?

 


Crăciunul cu restricții, Revelionul fără inhibiții! Cabanele, luate cu asalt de clujeni pentru Anul Nou