Actualitate

Clujenii au fost responsabili de Crăciun. Prefect: „Le mulțumesc că au respectat restricțiile. Sunt convins că și de Revelion vor face la fel”

Clujenii nu au lăsat garda jos de Crăciun. Autoritățile anunță că nu au fost cazuri de nerespectare a restricțiilor pentru prevenirea infectării cu COVID19.

 

 


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, le-a transmis mulțumiri clujenilor pentru că au respectat măsurile și restricțiile impuse de autorități de Crăciun și îi îndeamnă să procedeze la fel și de Revelion.

 


„Le mulțumesc clujenilor pentru că în perioada sărbătorilor au respectat foarte bine măsurile și restricțiile, nu am avut niciun fel de problemă. Sunt convins că și de Revelion vor face la fel și ne vor ajuta pe toți ca autorități. Așeptăm cu toții să scădem sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, pentru a ridica restricțiile privind mai ales sectorul HoReCa, afectat în această perioadă”, a declarat prefectul duminică, odată cu lansarea campaniei de vaccinare la Cluj.

El a declarat că situația epidemiologică la nivelul județului Cluj se menține pe o pantă descendentă, rata de incidență fiind în scădere atât la nivel de județ, cât și în municipiul Cluj-Napoca. El spune că, dacă trendul se va păstra, în curând ar putea fi redeschise restaurantele și cafenelele din municipiu.


„La nivelul județului Cluj, suntem pe un trend descendent important. Suntem astăzi la o rata de incidență de 3,62 și probabil că vom scădea. Pe mnicipiul Cluj-Napoca suntem la o rată de 4,82. Vă amintesc că am fost la 89,4 la un moment dat. Prin măsurile pe care le-am luat, prin gradul de responsabilitate de care au dat dovadă clujenii , am ajuns astăzi aici fără carantină, acest lucru este îmbucurător și ne dă o încredere și un optimism care ne face să mergem mai departe”, a mai spus Abrudean.

CITEȘTE ȘI


Prefect Cluj: „Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată”. Cum se fac programările?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter