monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Emil Boc este „Primarul anului”. Edilul Clujului a câștigat premiul „Mayor of the Year” la Smart City Industry Awards.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a câștigat titlul de „Mayor of the Year” (Primarul Anului) la cea de-a 5-a ediție a Smart City Industry Awards.

Primarul Emil Boc a câștigat premiul „Mayor of the Year” în cadrul Smart City Industry Awards

 

 


În 20 decembrie 2020, Asociaţia Română pentru Smart City a organizat cea de-a 5-a ediţie a Smart City Industry Awards (SCIA), cel mai important eveniment al anului în Industria Smart City.

 


În cadrul evenimentului, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost premiat cu titlul „Mayor of the Year”.

„Primarul Municipiului Cluj-Napoca este un susţinător al conceptului de Smart City şi un lider cu idei şi tehnologii inovatoare. Sub conducerea acestuia, Cluj-Napoca a devenit un prestigios incubator de afaceri dezvoltate în zona IT, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a dezvoltat sectorul de Smart City şi l-a adaugat la fiecare element cu care cetăţeanul se confruntă zilnic: de la transport în comun, la reducerea birocraţiei. Viziunea strategică a primarului a reuşit să transforme Cluj-Napoca în oraş reper în Europa”, transmit organizatorii galei.


De asemenea, au fost premiați și Adina Vălean, Comisar European pentru Transporturi - Premiu special pentru contribuţia adusă României şi pentru viziunea de dezvoltare a mobilităţii inteligente din Europa; Best Smart City Project - Primăria Sectorului 4, Bucureşti, Primar Daniel Băluţă; CEO of the Year - Andrei Militaru, CEO Network One Distribution; Most Active Member of the Year - Dell Technologies, Valentina Frângu, Sales Manager; Best Smart Village Project - Primăria Comunei Ciugud, Primar Gheorghe Damian;  Partner of the year - Institutul pentru Libertate şi Democraţie, Preşedinte Cristian David; Best Smart City Company Câştigător - UiPath; City Manager of the Year - Dorin Apahidean, administratorul public al Municipiului Turda, judeţul Cluj; Best Mass Media Supporter - Ziarul Bursa şi Business Review.

De asemenea, titlul de Best Smart Citizen Project a fost câștigat de proiectul „Unităţi de Suport Medical - Bucureştii Noi şi Cluj Sala Polivalentă”. În contextul pandemic, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost transformată temporar în centru de spitalizare, cu câte 350 de paturi fiecare, pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19 ce prezintă forme uşoare şi medii. Sala a stat nefolosită câteva săptămâni, paturile fiind apoi demontate, fără ca vreun bolnav să fie tratat aici. 


Smart City Industry Award este o recunoaştere a eforturilor şi demersurilor, proiectelor, de premiere a oamenilor, instituţiilor şi companiilor care au contribuit la dezvoltarea comunităţilor din România, în acest an plin de provocări. Pentru prima dată în cei 5 ani de existenţă, evenimentul s-a desfăşurat în mediul online. Gala SCIA a reunit liderii industriei de Smart City din România.

CITEȘTE ȘI


Ce priorități are „Clujul Smart” pentru următorii 4 ani?