Actualitate

Revoluția din 1989, comemorată astăzi la Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii. Ceremonia va fi diferită în acest an

Au trecut 31 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989. Astăzi, 12 decembrie, va avea loc o ceremonie în cinstea victimelor de la Revoluție, dar în condiții diferite față de anii trecuți.

 

 


Cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la Revoluția Română din 1989, luni, 21 decembrie, a avut loc o ceremonie militar-religioasă, de la ora 12:00, la Monumentul din Cimitirul Eroilor de pe strada Calea Turzii.

 


Evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului – Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Divizia 4 Infanterie „ Gemina” și Asociațiile de Revoluționari din Cluj-Napoca.

Zeci de clujeni au participat anul trecut la marșul organizat în memoria celor care și-au vărsat sângele pe străzile Clujului în urmă cu trei decenii, dar ceremonia se desfășoară în condiții diferite în acest an.


Având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm, evenimentul este unul mai restrâns, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică și socială.

Instituţia Prefectului - Județul Cluj va depune în municipiul Cluj-Napoca, prin reprezentanţii săi, jerbe de flori la hotel Astoria, Monumentul Stâlpi Împușcați (Piața Unirii), Fabrica de Bere Ursus, la Troiţa din Piaţa Mărăşti şi la mormintele eroilor revoluţiei din Cimitirul Mănăștur.


Maxim 100 de participanți. Măsuri de siguranță care ar trebui respectate:

a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;

b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară activitatea;


c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană;

d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materialele pe perioada desfășurării activității;

e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI:

31 de ani de la Revoluție. Povestea unui tânăr „secerat de gloanțe” în Cluj

 

Victimele Revoluției de la Cluj, comemorate la 30 de ani de la jertfa lor: „Eroii au fost uitați!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter