Actualitate

Beți, drogați și fără permis, prinși de polițiști la volan în Cluj

În ultimul timp, tot mai multe persoane conduc fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe prin Cluj.

 

 


Mai multe persoane din județul Cluj au comis infracțiuni rutiere în ultimul timp. Șofatul sub influența alcoolului sau a alor substanțe devine obicei pentru unii clujeni.

 


Un tânăr din Cluj a fost prins conducând drogat, iar un bărbat sub influența alcoolului, amândoi fără permis de conducere.

Unul dintre ei avea permisul reținut, iar celălalt îl avea anulat, chiar pentru că a condus beat.


Un tânăr de 24 de ani, drogat și fără permis, prins la volan de polițiști

Un tânăr de 24 de ani din comuna Săcuieu, Cluj, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii rutieri din Huedin, pentru că îl bănuiau de conducerea unei mașini fără permis și sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-a dovedit că băiatul era drogat, iar permisul de conducere îi era reținut. Tânărul se plimba cu mașina prin localitatea Vânători.


„Cel în cauză a fost depistat în jurul orei 01.00, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 108A, în localitatea Vânători, deși avea permisul de conducere reținut. În urma testării acestuia, rezultatul aparatului a reieșit pozitiv, indicând prezența unor substanțe psihoactive. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice”, a transmis IPJ Cluj.

Băiatul a fost plasat în control judiciar pentru 60 de zile.


Beat și fără permis, un bărbat conducea prin Petreștii de Jos

Un alt caz este cel al unui bărbat de 43 de ani din comuna Petreștii de Jos care a fost prins de polițiștii din Turda și reținut pentru 24 de ore fiindcă a condus beat și fără permis.

Bărbatul avea permisul anulat, fiindcă în 2019 a mai condus sub influența alcoolului:

„În fapt, la data de 15 decembrie, în jurul orei 04.20, bărbatul a fost depistat în timp ce se deplasa pe DN1 E60, deși avea dreptul de a conduce anulat ca urmare a depistării acestuia în cursul anului 2019, în timp ce conducea un autoturism, desi se afla sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a trasmis IPJ Cluj.

Bărbatul a fost prezentat magistraților la Judecătoria din Turda și va fi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter