Actualitate

Rafila, măsuri extreme pentru România: „Nu pot să mint. Dacă aș ajunge premier, am intra în carantină”

Alexandru Rafila a declarat că nu exclude posibilitatea unui lockdown dacă va ajunge prim-ministru. De asemenea, reprezentantul OMS a spus că Ludovic Orban nu a implementat măsurile care erau necesare.

 

 


 

Rafila a spus că numărul infectărilor cu COVID-19 este într-o creștere continua în România, el criticându-l pe Ludovic Orban, care în loc să prezinte date despre numărul de înbolnăviri și să impună măsuri mai severe, el promitea că nu se va implementa carantina.


 

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății susține că fostul premier a mințit atunci când a afirmat că s-a consultat cu specialiștii. 


„Dacă eu aș fi premierul României, nu aș putea să îmi asum să mint. Adică nu aș putea să spun că situația este roz și că nu vom face lockdown. Mi se pare că ceea ce s-a întâmplat și în campania electorală și după campania electorală, foarte multă bravadă, foarte multe cuvinte bombastice care nu își au locul. 

Trebuie să fim decenți, reținuți, iar când facem aprecieri, să le facem după ce reflectăm foarte bine. Nu să garantăm, de exemplu, în vinerea dinaintea alegerilor, domnul prim-ministru garanta sută la sută că nu vom avea lockdown în România. În loc să spună ”guvernul și-a făcut treaba, cifrele reale sunt acestea, legate de pandemie, și vom lua măsuri încât să protejăm cetățenii”, cred că ăsta era răspunsul corect în funcție de context. 


Din dorința unui populism exagerat probabil, a dat garanții în ghilimele pe care nimeni nu le poate da!”, a declarat Alexandru Rafila, pentru Adevărul.  

CITEȘTE ȘI:


Fără petreceri sau colindat de sărbători. Arafat: „Dacă merg la colindat, să nu intre în case”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter