Actualitate

13 centre de vaccinare anti-COVID la Cluj-Napoca. Boc: „Mult a fost, puțin mai este până vom avea sub control pandemia”

Primarul Emil Boc a anunțat că, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, sunt pregătite 13 centre de vaccinare anti-COVID.

 

 


13 centre sunt pregătite la Cluj-Napoca pentru vaccinarea populației, a anunțat edilul Emil Boc. El a subliniat că vaccinul va fi gratuit și nu va fi obligatoriu, însă este recomandată efectuarea acestuia de cât mai multe persoane.

 


„Vaccinul este aproape, din ianuarie se va începe acest demers de vaccinare a populației. Deja noi am pregătit pe municipiul Cluj-Napoca 13 locații pentru a realiza vaccinarea. Vaccinul va fi gratuit și fără caracter obligatoriu, cu recomandarea de a face acest vaccin. Mult a fost, puțin mai este până vom avea sub control această pandemie și vom scăpa de coșmarul de a nu avea locuri la terapie intensivă în spitale. La Cluj, situația este încă sub control, avem locuri la ATI, dar este foarte greu”, a spus primarul Emil Boc.

Rata de infectare pe Cluj-Napoca a scăzut

Primarul a mai anunțat că rata de infectare cu COVID19 a scăzut la nivelul municipiului Cluj-Napoca, de la aproape 9,4 la mia de locuitori la 6,31 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.


„Pe Cluj, avem situația sub control. De la o rată de infectare de aproape 9,4 la mie am coborât la 6,31 pe municipiu și la 5,3 pe județ. Faptul că am testat foarte mult ne-a ajutat să facem pe zone. Procentul este încă destul de ridicat, de aceea, dragi clujeni, fac un apel la dumneavoastră să respectăm regulile elementare, pentru a putea să rezistăm, să reziste sistemul medical”, a afirmat edilul.

CITEȘTE ȘI


Clujenii se vor putea vaccina anti-COVID-19 în 30 de centre: „Vor fi amenajate în săli de sport și spitale”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter