Actualitate

Pârtiile de schi, deschise în perioada sărbătorilor de Crăciun! Accesibile pentru oricine sau doar pentru localnici?

Chiar dacă starea de alertă a fost prelungită, pârtiile de schi vor fi deschise în timpul sărbătorilor de iarnă. Transportul pe cablu s-ar putea să fie limitat.

 

 


Starea de alertă s-a prelungit pentru încă 30 de zile în România. La măsurile deja existente se adaugă o nouă reglementare privind pârtiile de schi.

 


Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că la restricțiile impuse în prezent se ia în considerare adăugarea unui număr limitat de persoane care pot să utilizeze, simultan, transportul pe cablu de la pârtiile de schi.

La următoare ședință de Guvern se va stabili dacă la cabinele de pe pârtiile de schi se va reduce capacitatea la 50%, pentru a se putea respecta distanțarea socială.


„Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar zece persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele - astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective”, a precizat secretarul de stat.

Pârtiile de schi, accesibile pentru oricine

Raed Arafat a fost întrebat dacă la pârtiile de schi va putea să meargă oricine sau doar localnicii.


Șeful DSU a menționat că pârtiile „sunt deschise, dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor”, scrie Digi24.

„Adică, la restaurante se respectă regulile care sunt în hotărârea de Guvern şi au fost prestabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri la fel, distanţarea. Deci, astea toate trebuie să fie respectate. Bineînţeles, se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin ordinul miniştrilor, care stabileşte regulile pentru transportul pe cablu. Este singurul loc care nu e reglementat la acest moment şi unde există posibilitatea de transmitere pe timpul folosirii lui dacă acesta este aglomerat. Dacă reuşim să scădem capacitatea la 50% şi să fie mai puţină lume, şi, bineînţeles, respectând portul măştii şi distanţarea, riscul scade”, a mai adăugat Raed Arafat.


CITEȘTE ȘI:

A venit iarna! Peisaje spectaculoase din munții Clujului. GALERIE FOTO/VIDEO

 

abonare newsletter