Actualitate

Țara care rămâne în CARANTINĂ de Crăciun și Revelion. Oamenii își vor petrece sărbătorile în casă

O țară din Europa a decis prelungirea carantinei în perioada sărbătorilor, deoarece autoritățile consideră că această perioadă reprezintă un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus.

 

 


Perioada sărbătorilor reprezintă un risc ridicat de infectare cu COVID-19, din cauza oamenilor care se îngrămădesc pentru a se pregăti de Crăciun sau Revelion. O țară din Europa a decis să implementeze carantinarea totală pe perioada sărbătorilor.

Grecia în carantină de sărbători!

Grecia se confruntă cu o explozie de cazuri cu noul coronavirus, iar autoritățile au decis să prelungească carantinarea țării până pe 7 ianuarie. Prin urmare, oamenii își vor petrece sărbătorile de iarnă în casă.


Prin urmare, școlile, restaurantele, sau alte spații publice vor rămîne închise în perioada sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, magazinele de sezon, care vând produse specifice Crăciunului vor rămâne deschise doar în această săptămână.


Oamenii vor putea să iasă din casă doar prin SMS

Grecii vor putea ieși din casă doar dacă vor solicita un permis pentru ieșirea din casă, eliberta printr-un mesaj pe telefon. Măsura aceasta a fost luată având în vedere că deplasarea între regiuni este interzisă, iar grecii au interdicție de la a ieși din casă în intervalul orar 21:00 – 05:00.

Grecia nu a fost atât de afectată de noul coronavirus în primul val al pandemiei, dar pentru a stopa răspândirea virusului, autoritățile au decis pe 7 noiembrie să intre în lockdown total.


CITEȘTE ȘI:

CARANTINĂ în Chinteni și Izvoru Crișului. De când se aplică măsurile?

 

abonare newsletter