Actualitate

Lista actualizată a țărilor în care românii nu pot intra decât cu test PCR negativ. Care sunt acestea

Lista cu țările din Europa în care românii nu pot intra decât cu un test PCR negativ a fost actualizată joi. Noile măsuri sunt în vigoare până în 15 decembrie.

 

 


Lista cu țările din Europa în care românii nu pot intra fără un test covid negativ a fost actualizată joi, 3 decembrie. Noile măsuri în contextul pandemiei de coronavirus sunt în vigoare până la data de 15 decembrie, conform Ministerului Afacerilor Externe.

 


Astfel, lista țărilor din Europa în care românii nu pot intra decât cu un test care să arate că nu sunt infectați cu noul coronavirus includea deja cele mai multe state din Europa. Printre acestea se numără: Austria, Spania, Serbia, Norvegia și Bulgaria. Acum, a mai fost adăugată o țară.

Croația le impune de acum românilor să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu noul coronavirus, la intrarea în țară. Acest test trebuie să fie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul acestei țări sau după intrare, dar cu obligația de a rămâne în autoizolare până când primesc un rezultat negativ.


Ce excepții sunt admise, după actualizarea listei

Totuși, se admit și unele excepții referitoare la prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ, la intrare în Republica Croația sau efectuarea acestuia după sosire. Acestea se referă, în primul rând, la angajații care prestează servicii esențiale, inclusiv cei din domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri și sezonieri, elevii, studenții și stagiarii transfrontalieri. Aceștia au obligația ca durata șederii în țară sau în afara teritoriului croat să nu depășească 12 ore.

Excepțiile se referă și la: personalul navigant și transportatorii, diplomații, personalul organizațiilor internaționale și persoanele invitate de acestea, personalul militar, ofițerii de poliție, personalul protecției civile și cel umanitar, persoanele care călătoresc din motive esențiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliștii, persoanele aflate în tranzit cu durata mai mică de 12 ore și pacienții transportați pentru motive urgente sau esențiale.


CITEȘTE ȘI:

Care este rata incidenței pentru fiecare localitate din Cluj? Măsurile de protecție au fost prelungite pentru 14 zile

 


 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter