Actualitate

VIDEO. Lucian Bode la Cluj:„Știm cât de importantă este realizarea metroului, dar și a unui pasaj pe Tăietura Turcului”

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, a vorbit astăzi la Cluj despre realizarea metroului și a pasajului promis în zona Tăietura Turcului.

 

 


Raluca Turca, Lucian Bode și Marcel Boloș sunt prezenți astăzi la Cluj în cadrul unei vizite de lucru. Ministrul Transporturilor a vorbit despre realizarea metroului și a pasajului care va decongestiona traficul pe Calea Baciului.

„Pentru Municipiul Cluj-Napoca sunt foarte multe vești bune pentru următorii ani. Guvernul va sprijini proiectele pentru Cluj-Napoca și întregul județ.  Cel mai nou proiect asumat de Guvern este realizarea magistralei de metrou, fiind primul oraș după București care va avea metrou.  Va urma realizarea studiului de fezabilitate și ulterior vom stabili licitația pentru demararea proiectului. Mă bucur să văd că în România există și alte orașe care își doresc metrou. Sper că marile municipii vor avea curaj să preia modelul din Cluj-Napoca”, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, Lucian Bode.


Din punct de vedere tehnic, proiectul noii linii are o lungime de 14,4 km și 14 stații de metrou care vor deservi municipiul Cluj-Napoca și comuna Florești. Noua magistrală de metrou pregătește viitorul Clujului și, totodată, dezvoltarea zonelor limitrofe Gilău și Florești, spune ministrul, care amintește că proiectul de metrou are inclusă și conexiunea cu viitorul Spital Regional de Urgență, iar prin integrarea cu viitorul tren metropolitan va asigura conectivitatea cu Gara CFR și cu Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.


Lucian Bode susține proiectul căii ferate Cluj-Episcopia Bihor, dar și a pasajului pe Tăietura Turcului

Modernizarea și electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor este unul dintre marile proiecte de infrastructură ce se lasă așteptate de ani buni.

„Avem în vedere și proiectul de electrificare pe ruta Cluj-Napoca – Episcopia Bihorului până la frontiera cu Ungaria. Avem studiul de fezabilitate în acest moment. Credem că acest proiect de aproape 1,8 milioane de euro va fi scos la licitație la începutul anului viitor. Parte din acest proiect este și pasajul peste Tăietura Turcului care va decongestiona traficul între Baciu și Cluj-Napoca. Cu toții știm ce înseamnă să circuli pe Tăietura Turcului la orele de vârf.”, a adăugat Lucian Bode.

Ultimele Stiri
abonare newsletter