Actualitate

Ce avere are Tudor Chirilă, unul dintre artiștii care a cerut bani de la Guvern. Câți bani a câștigat în 2019

Ce avere are Tudor Chirilă, unul dintre artiștii care a solicitat bani de la Guvern în urma pandemiei.

 

 


Cei mai importanți artiști din Români au semnat în această săptămână o petiție prin care solicită ajutor de la stat în urma pandemiei de COVID-19. Antonia, Smiley, Adda, , INNA, Loredana, Delia, Carla’s Dreams şi Tudor Chirilă sunt doar câțiva dintre artiștii care vor bani de la stat pentru echipele lor de producție.

 


Tudor Chirilă avere de 300.000 de euro doar din concerte în 2019

 Tudor Chirilă a devenit unul dintre cei mai apreciați artiști din România și a câștigat anul trecut peste 330.000 de euro doar din concerte, conform bilanțului transmis la Ministerul de Finanțe.

Cunoscutul artist a mai primit 100.000 pentru apariția la Vocea României, dar și alți 200.000 de euro pentru apariția în diferite spoturi și reclame TV. Practic, doar în 2019, Tudor Chirilă a adunat 630.000 de euro.


Tudor Chirilă și colegii de breaslă s-au apărat ulterior

Internetul a luat foc în momentul în care artiștii au solicitat banii de la Ministerul Culturii, artiștii fiind acuzați de mulți fani că vor să profite de actualul context pentru a se îmbogăți. Ulterior, Delia, Tudor Chirilă, dar și alți semnatari ai petiției au spus că sumele de bani se referă și la personalul auxilar și oamenii din spatele scenei.

„Scrisoarea deschisă nu este inițiată de mine (mi-ar fi plăcut să o fac) și sunt de acord că ea putea să includă un număr mai mare de artiști, dar cred că e mai important că ea există decât că nu întrunește un număr de semnături relevant. În ce mă privește, fac parte din categoria artiștilor care se poate susține în această perioadă, dar consider că vocea mea se poate pune și în slujba celor care nu sunt atât de vizibili/vocali. Detractorii nu se gândesc însă că Vamă, de exemplu, nu înseamnă doar Tudor Chirilă, ci un grup de 10 oameni cu dificultăți financiare considerabile afectați de lipsa posibilității de a performa în profesiile lor. Vamă, ca multe alte trupe sau entități, înseamnă tehnicieni și instrumentiști, profesioniști ai industriei de spectacol. Acum, liber la hatereală”, susţine Tudor Chirilă.


Din cauza pandemiei de COVID-19 au fost anulate toate concertele și spectacolele importante din acest an. UNTOLD, Never SEA sau Electric Castle și-au închis porțile pentru ediția din 2020. Organizatorii și fanii speră că UNTOLD 2021 va avea totuși loc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter