Actualitate

Ce se întâmplă după alegeri? Iohannis: „Nu există nicio intenție de carantină totală”

Alegerile parlamentare se apropie, iar în ultimul timp a circulat zvonul că România ar putea intra în carantină după vot. Președintele îi asigură pe români că acest lucru nu se va întâmpla.


 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România nu va intra în carantină totală după alegerile parlamentare din 6 noiembrie, potrivit Digi24.


 

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus Iohannis la o conferință de presă.


Motivul pentru care România ar putea evita un lockdown este că măsurile de carantinare zonală luate în localitățile în care situația epidemiologică era foarte gravă au avut efecte bune până în prezent.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor. (...) Măsurile rămân în vigoare. Orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a mai spus președintele.


CITEȘTE ȘI:

CARANTINA se prelungește! Gherla scapă încet de COVID19, dar nu și de carantină

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter