monitorulcj.ro Menu
Actualitate

O telegondolă va lega Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor, principalele obiective turistice din zona Turda

O rețea de transport de tip telegondolă va lega principalele obiective turistice din zona municipiului Turda.

Acord CJ Cluj - Primăria Turda pentru realizarea unei telegondole între principalele obiective turistice din zonă

 

 


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe și primarul municipiului Turda, Cristian Matei, au semnat marți, 24 noiembrie, un acord de asociere în vederea derulării proiectului de investiții vizând construirea unei linii de transport urban și periurban pe cablu, la Turda.

 


Acest proiect prevede înființarea unei noi alternative de transport, total nepoluante, care va uni cele mai importante trei obiective turistice din zonă, respectiv Salina Turda, Cheile Turzii și Cheile Turenilor. 

„Este un proiect de mobilitate urbană cu adevărat unic în România și extrem de important atât pentru municipiul Turda, prin diminuarea presiunii exercitate asupra transportului pulbic local în timpul sezonului de vizitare, cât și pentru județul Cluj, în asamblu. Această nouă modalitate ecologică de transport va avea impact pozitiv atât asupra calității mediului, cât și asupra mobilității cetățenilor și a turiștilor care vizitează trei dintre cele mai căutate obiective turistice din zonă”, a declarat Alin Tișe.


 CJ Cluj va elabora documentația și va cofinanța proiectul, realizat din fonduri UE

În baza acestui acord, Consiliul Județean Cluj va elabora întreaga documentație tehnică și de urbanism necesară implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean va asigura și cofinanțarea execuției lucrărilor pe acele tronsoane ale rețelei situate în afara municipiului Turda.

Costurile de implementare a acestui îndrăzneț proiect de creștere a vizibilității turistice a zonei Turda urmează a fi suportate din fonduri europene.


CITEȘTE ȘI

100 km de piste de biciclete în județ. Cluj-Napoca ar putea fi legat de două obiective turistice