Actualitate

Ce declarație trebuie să ai la tine dacă treci printr-o localitate carantinată? MODEL

Modelul de declarație pe proprie răspundere pe care trebuie să o deții în cazul în care treci printr-o localitate aflată în carantină.

 

 


În ultima perioadă, mai multe localități din România au intrat în carantină, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Astfel că, o serie de măsuri restrictive au fost implementate, iar în cazul în care doriți să treceți printr-o astfel de localitate, aveți nevoie de o declarație pe propria răspundere. În caz contrar, ați putea fi amendați.

 


Declarație pe propria răspundere pentru trecerea printr-o localitate carantinată

Ce trebuie să cuprindă declarația?

- numele și prenumele;
- data nașterii, domiciliul;
- motivul deplasării;
- adresa deplasării;
- data completării și semnătura.


Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă de mână, cu condiția ca toate elementele să fie preluate. Declarațiile pot fi stocate și prezentate pentru control pe telefoanele mobile sau alte dispozitive, cu condiția ca ele să conțină semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data pentru care este valabilă aceasta.

Circulația persoanelor în afara gospodăriei este permisă în intervalul orar 23-05 pentru următoarele motive:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință și locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
- deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de alimente;
- deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.


Modelul pentru declarația pe propria răspundere pentru tranzitarea unei localități carantinate se poate vedea AICI.

CITEȘTE ȘI:


De ce nu intră Clujul în CARANTINĂ? Boc: „Este foarte important în ce direcție mergem. Dacă mergem spre 10-11 e foarte clar că ne îndreptăm spre carantină”

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter