Actualitate

COD GALBEN de NINSORI și vânt puternic pentru 11 județe din țară

Este Cod galben de ninsori și vânt puternic pentru 11 județe din țară, până la ora 14.

 

 


Este Cod galben de ninsori și vânt puternic pentru 11 județe din țară, până la ora 14:00, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

 


Sunt vizate județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița, unde se vor semnala ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.


Strat de zăpadă consistent la munte

În prima parte a zilei de sâmbătă, în sudul și în sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Astfel, după-amiază, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte, treptat vor predomina ninsorile.


Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania. Vțntul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele de vânt vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat în următoarele două săptămâni, anunță ANM.


CITEȘTE ȘI:

O mașină s-a RĂSTURNAT în comuna Feleacu din cauza zăpezii. 2 minori au fost răniți FOTO

 

 

Un drum din județul Cluj este blocat din cauza ZĂPEZII. Mai multe mașini au derapat FOTO

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter