Actualitate

Târgul de Crăciun a fost ANULAT. Emil Boc: „Facem tot ce putem pentru a stopa COVID19”

Târgul de Crăciun din Piața Unirii a fost anulat, confirmă organizatorii evenimentului. Primarul Emil Boc: „Facem tot ce putem pentru a stopa răspândirea COVID-19”.

s-a-anulat-targul-de-craciun-din-acest-an-boc-facem-tot-ce-putem-pentru-a-stopa-raspandirea-virusului-covid-19 s-a-anulat-targul-de-craciun-din-acest-an-boc-facem-tot-ce-putem-pentru-a-stopa-raspandirea-virusului-covid-19

 

 


Târgul de Crăciun nu se va ține în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

 


Târgul de Crăciun nu se va organiza în acest an, având în vedere numărul ridicat de cazuri COVID-19 care s-a înregistrat în ultima perioadă. În Piața Unirii se va împodobi bradul de Crăciun, iluminatul festiv va fi pornit, însă nu vor fi organizate festivități ca în anul trecut.

„Nu avem cum să organizăm Târgul de Crăciun având în vedere condițiile în care ne aflăm. Am solicitat rezilierea contractului pentru acest an, din cauza pandemiei. Facem tot ce putem pentru a stopa răspândirea COVID-19, nu vrem să agravăm situația”, a declarat Emil Boc la un post local de radio.


Primarul a precizat că se analizează și posibilitatea montării unor puncte comerciale, însă târgul de Crăciun, în formatul obișnuit, nu va avea loc în acest an.

„Vom avea un brad, avem un iluminat modest pentru a ne bucura totuși un pic de viață în atmosfera asta destul de sobră, dar cu decență și fără exces”, a completat edilul-șef.


Anularea Târgului de Crăciun din Piața Unirii, confirmată de organizatori

„Familionu’, Familionu’, rămâi cu sănătate, anu’ ăsta-i fără joacă. În 2021, poate. Am fost norocoși că ne-am văzut anul trecut în Piața Unirii, ne-am jucat împreună și ne-am bucurat alături de cei dragi de un Târg cald și primitor. Anul acesta, din păcate joaca se mută în casele fiecăruia dintre noi”, au confirmat, miercuri după-masă, organizatorii Târgului de Crăciun.

„Aveți grijă de voi și de cei dragi. Rămâneți sănătoși, voioși și cuminți. Datorită situației actuale, am decis să nu ne dăm întâlnire în acest an, la un vin fiert, în Piață. Ne va fi dor tare de chipurile voastre vesele, dar e mai bine să avem grijă unii de alții, ca mai apoi, după ce trece totul, să ne adunăm și să jucăm de bucurie”, au completat „elfii” Târgului, pe pagina de Facebook.


Târgul de Crăciun este un eveniment ce datează din 2009, iar din 2017, acesta este organizat de o firmă privată. De precizat că în ultimii ani, Târgul de Crăciun din Piața Unirii a fost nominalizat printre cele mai frumoase târguri în cadrul concursului „European Best Christmas Market” organizat de European Best Destinations.

CITEȘTE ȘI:

Târgul de Crăciun, sub semnul întrebării. Emil Boc: „Să nu vă așteptați la ceea ce a fost în anii trecuți”

 

 

abonare newsletter