Actualitate

Continuă procesul de restaurare la Castelul Bánffy. Cum arată clădirea principală. FOTO

Lucările la Castelul Bánffy continuă și în această toamnă, fiind reabilitată clădirea principală.

 

 


Reprezentanții Castelul Bánffy au postat câteva fotografii pe pagina principală cu procesul de restaurare a clădirii principale de la Bonțida.

 


„Accesul la etajul clădirii principale nu a fost posibil timp de 60 de ani, acum însă – grație sprijinului guvernului ungar – lucrările de restaurare au ajuns la etapa de tencuire, ca în viitorul apropiat să prezentăm aici unul dintre apartamentele în care a locuit familia Bánffy.”, au transmis reprezentanții Castelului.

Castelul Banfy este considerat cea mai frumoasă construcţie în stil baroc din Transilvania. A fost ridicat la începutul secolului al XVIII-lea, după modelul palatelor Schonbrunn şi Versailles. Mii de vizitatori au profitat acum de Ziua Porțiilor Deschise, pentru a explora domeniul.


În ultimii 10 ani, castelul a trecut prin ample lucrări de restaurare şi, astfel, în fiecare an, turiștii mai descoperă câte o filă din istoria locului.

Proiectul de restaurare a castelului Banffy a câştigat marele premiu pentru protecţia patrimoniului cultural al Uniunii Europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter