Actualitate

Mintiu Gherlii, în carantină de astăzi. Ce nu au voie să facă locuitorii?

Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare a localității Mintiu Gherlii. De astăzi, 9 noiembrie, organele de ordine publică vor face filtre la intrarea și ieșirea din localitate.

Mintiu Gherlii, în carantină de astăzi. Ce nu au voie să facă locuitorii? Mintiu Gherlii, în carantină de astăzi. Ce nu au voie să facă locuitorii?

 

 


La propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Cluj, comandantul acțiunii, Raed Arafat a semnat ordinul de carantinare zonală a localității Mintiu Gherlii, ajunsă la 10,33 cazuri COVID19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

 


Declarația pe proprie răspundere, obligatorie

Mintiu Gherlii a intrat în carantină începând de luni, 9 noiembrie, fiind obligatorie declarația pe propria răspundere pentru deplasările în afara localității.

Persoanele cu domiciliul în Mintiu Gherlii sunt obligate să completeze o declarație pe propria răspundere unde să își treacă numele, prenumele, adresa sau data de naștere. Vezi AICI cum arată declarația pe propria răspundere.


Carantina este valabilă pentru o perioadă de 14 zile, iar organele de ordine publică vor controla cetățenii la intrare și ieșire din localitate.

Ieșirea și intrarea în localitate sunt restricționate

De asemenea, odată cu instaurarea carantinei, locuitorii nu vor mai putea ieși din Mintiu Gherlii dacă nu au o urgență sau un loc de muncă în afara orașului, iar ieșirea se face pe baza unui document doveditor. În acest timp, elevii vor continua cursurile în scenariul 3, mai exact, exclusiv online.


De astăzi începând, evenimentele, precum nunțile, botezurile și alte petreceri sunt interzise, iar restaurantele, cafenelele, barurile, inclusiv terasele din exterior vor fi închise.

Mircea Abrudean a anunțat că rata de infectare în Mintiu Gherlii a depășit 10 infectări cu coronavirus la mia de locuitori.


Măsura carantinării vizează limitarea la maxim a deplasărilor. De asemenea, toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani vor avea obligația să poarte măști de protecție în spațiile publice deschise sau închise. Oficierea slujbelor religioase se va face doar în exterior, cu o prezență de maxim 20 de persoane.

În prezent, și municipiul Gherla se află în carantină, începând de joi, 5 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile.

CITEȘTE ȘI

Carantină în Mintiu Gherlii, după ce incidența cazurilor de COVID19 a depășit 10 la mie. Ce măsuri s-ar putea lua?

 

abonare newsletter