Actualitate

Video. Petreceri și bătăi pe strada Stephenson. Clujenii, disperați de romii care au propriile legi

Clujenii de pe strada George Stephenson sunt disperați de situația provocată de colonia de romi care trăiește acolo.

 

 


O femeie care locuiește în cartierul Iris a ajuns la capătul răbdării după ce în ultimul an romii de pe strada George Stephenson s-au întors acasă și au creat haos. Conform declarațiilor făcute de femeia care a dorit să își păstreze anonimatul, situația a scăpat de sub control de la începutul pandemiei de coronavirus, fiind organizate constant petreceri, bătăi și alte grozăvii după miezul nopții.

 


„Suntem domiciliați pe strada George Stephenson, unde este un clan imens de rromi care disturbă grav de tot orice liniște publică și orice normă civică sau de bun simt. Locuim aici de 3 ani, în primii 2 situația fiind acceptabilă. În ultimul an, de când a intervenit pandemia cu Coronavirus, lucrurile au luat-o razna rău de tot. Dimineață bătrânii rromilor își povestesc problemele sub geamul nostru, la prânz și seara ies zeci de copii care urlă, fac scandal, bat mingea de geam, de poartă. Seara, aici e și partea mea preferată, vin adolescenții și adulții tineri și beau, înjură și se comportă complet necivilizat.”, a declarat femeia pentru Monitorul de Cluj.

Manele, petreceri, porci tăiați pe stradă și  mască lipsă

În ciuda faptului că la nivel local s-au luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, ele sunt ignorate de romii de pe strage George Stephenson.


 

„Sunt petreceri până noaptea târziu cu muzica dată la maxim, absolut nimeni nu poartă mască. Toată ceata e afară de dimineață până noaptea și se comportă grotesc. Să nu mai zic, că iarna se taie porcul pe strada și se aprind sute de petarde, chiar sub geamul nostru. Am încercat să ieșim să discutăm cu ei cu frumosul, cu mai puțin frumosul, toate astea fără nici un rezultat.”, a mai adăugat localnica.


Polițiștii clujeni au fost solicitați de mai multe ori pentru a opri petrecerile din zona respectivă, dar imediat după plecarea lor petrecerile continuă.

„Am sunat la poliție de nenumărate ori, poliția mereu vine (aici nu le pot reproșa nimic), dar în 5 minute după ce poliția pleacă, totul e la fel, poate chiar mai rău. Am trimis nenumărate e-mail-uri la primărie și am făcut reclamații prin aplicație și nimic, dar absolut nimic nu s-a remediat. Efectiv nu știm ce să mai facem.”, a explicat situația femeia.

abonare newsletter