Actualitate

Bărbatul prins sub pietre la Morlaca a fost scos de pompieri. Era decedat când salvatorii au ajuns la el. FOTO/VIDEO

Șoferul unui utilaj a fost prins sub versant la cariera de pietre Morlaca. Când au reușit pompierii să ajungă la el, bărbatul nu mai prezenta semne vitale.

Bărbatul prins sub pietre la Morlaca a fost scos de pompieri. Era decedat când salvatorii au ajuns la el. FOTO/VIDEO Bărbatul prins sub pietre la Morlaca a fost scos de pompieri. Era decedat când salvatorii au ajuns la el. FOTO/VIDEO

 

 


A fost o intervenție foarte dificilă pentru pompierii clujeni, care a durat de azi dimineață până la ora 15:00.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 07:00, când șoferul unui utilaj greu a rămas prins sub pietre.


Pompierii au fost anunțați prin apel unic 112 referitor la o persoană, aflată în cabina unui utilaj greu, prinsă sub un versant, în cariera Morlaca, județul Cluj.

La locul accidentului a intervenit Detașamentul de Pompieri Huedin cu 2 autospeciale și un echipaj de prim ajutor, 1 ofițer și 10 subofițeri.


„La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 06.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de muncă la o carieră de piatră din localitatea Morlaca.

În fapt, un bărbat de 50 de ani, din comuna Poieni, angajat al carierei, în timp ce opera un utilaj hidraulic, excavând material din peretele vertical al carierei, a fost surprins de o alunecare de material din perete, utilajul fiind acoperit cu pietre și nisip.


La fața locului s-a intervenit în vederea eliberării personei aflate în cabina excavatorului, iar în urma activităților de salvare, a fost constatat decesul persoanei.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.”, transmite IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter