Actualitate

Orban: „Putem să organizăm alegerile. Chiar și cu 10.000 de infectări pe zi”

Premierul României a declarat că alegerile se pot organiza chiar și într-un scenariu de 10.000 de infectări cu COVID19 pe zi: „Asistăm la un val epidemic îngrijorător dar putem să organizăm alegerile.”

Orban: „Putem să organizăm alegerile. Chiar și cu 10.000 de infectări pe zi” Orban: „Putem să organizăm alegerile. Chiar și cu 10.000 de infectări pe zi”

 

 


Premierul Ludovic Orban a declarat luni că, deși asistăm la un "val epidemic îngrijorător", alegerile pot fi organizate: "Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament."

 


România trebuie să-și aleagă noul Parlament

„Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament înseamnă că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (...) duc România spre prăpastie (...) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit", a declarat Orban.

Premierul a mai spus că a fost redus numărul de persoane permis la adunări publice și că se va menține obligativitatea purtării măștii.


Totodată, Prim-Ministrul a vorbit despre capacitatea de testare:

„Am crescut constant capacitatea de testare . Am ajuns astăzi la o capacitate de peste 50 de mii de teste pe zi. Vom crește în continuare capacitatea de testare. De asemenea, demarăm procedura de achiziție și pentru testele antigen rapide. Capacitatea de testare din România nu a fost depășită.”


CITEȘTE ȘI:

ALDE și Pro România au fuzionat. Candidați comuni la alegerile parlamentare, la Cluj

 


 

 

Adio, paradă de 1 Decembrie! STAREA de ALERTĂ va fi prelungită

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter