Actualitate

CJ Cluj cere consultanță juridică pentru recuperarea prejudiciului cauzat de Atzwanger la CMID

Consiliul Județean Cluj a aprobat achiziționarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare a județului în procesul privind recuperarea unui prejudiciu de 17,7 milioane de lei de la firma Atzwanger, privind lucrările de la CMID.

CJ Cluj cere consultanță juridică pentru recuperarea prejudiciului cauzat de Atzwanger la CMID CJ Cluj cere consultanță juridică pentru recuperarea prejudiciului cauzat de Atzwanger la CMID

 

 


Consilierii județeni au aprobat, în ședința de vineri, 30 octombrie, un proiect de hotărâre privind achiziționarea de servicii juridice de consultanță, de asistență și de reprezentare a județului în procesul privind recuperarea unui prejudiciu de 17,7 milioane de lei de la firma Atzwanger, privind lucrările de la CMID.

 


Asocierea formată din firmele Atzwanger, Ladurner Impianti SC Confort și SC Vel Service a început construcția Centrului de Deșeuri în februarie 2012, însă doi ani mai târziu, contractul a fost reziliat. Acum, CJ Cluj se află în proces cu compania Atzwanger, pentru recuperarea sumei de 17.728.954,60 lei, reprezentând prejudiciul realizat bugetului Județului Cluj. Astfel, forul județean a încheiat cu casa de avocatură „Mocanu și Asociații” un contract de asistență juridică.

CJ vrea recuperarea unui prejudiciu de peste 17,7 milioane de lei

CJ Cluj a depus plângere penală în anul 2015 pentru executarea unor lucrări neconforme de către constructorul Atzwanger, soluția pronunțată în dosar fiind clasarea acestuia. În acest dosar, CJ Cluj a formulat și cerere de constituire ca parte civilă cu un prejudiciu în valoare de 17.728.954,60 lei.


Consiliul Județean Cluj a arătat că „rezilierea contractului și problemele de natură tehnică intervenite în implementarea acestui contract de lucrări se datorează, în principal, culpei antreprenorului și a inginerului”.

Comisia de Adjudecare a Disputelor (CAD), care a avut rol de mediator în disputa dintre Consiliul Judeţean Cluj şi fostul constructor al Centrului de Deşeuri, firma Atzwanger S.P.A., a arătat atunci că decizia CJ Cluj de reziliere a contractului cu antreprenorul general s-a făcut în mod abuziv şi este nelegală. Ulterior, în 2017, cei de la Atzwanger au formulat o cerere de arbitraj, astfel încât instituția a ajuns în fața Curții de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera Internațională de Comerț Paris în scandalul Centrului de Deșeuri.


„Având în vedere soluția pronunțată, pentru recuperarea prejudiciului pe cale civilă se impune în mod obligatoriu, conform acordului contractual, inițierea și derularea unei proceduri CAD cu Antreprenorul, în scopul obținerii unei decizii CAD și abia ulterior, după caz, formularea unei cereri pentru soluționarea disputei prin arbitraj internațional”, se arată în proiectul adoptat de Consiliul Local.

CITEȘTE ȘI


PUTE în tot Clujul și o să miroasă MULT și bine! Calculele care îi îngrijorează pe clujeni

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter