Actualitate

Reîncepe lockdown-ul în Europa! Țări importante au intrat în carantină

Tot mai multe țări importante din Europa au impus carantină națională, fiind tot mai aproape de un lockdown (n.r. închidere totală) în tot continentul.

Reîncepe „lockdown-ul” în Europa! Țări importante au intrat în carantină Reîncepe „lockdown-ul” în Europa! Țări importante au intrat în carantină

 

 


Epidemiologul Răzvan Cherecheșa a tras un semnal de alarmă pe rețelele de socializare și a afirmat că există țări cu o rată de pozitiviare a cazurilor mai mică ca în România, dar care au ales să impună o carantină generală sau locală. Franța, Germania sau Spania au anunțat că revin la stare de urgență, în timp ce Belgia a intrat în carantină totală și familiile vor avea dreptul să se vadă doar o dată pe săptămână.

 


„Reîncepe lockdown-ul în Europa. La rate de pozitivare mai mici ca la noi și rate de incidențe mai mici (testează mult mai mult, e adevărat)
cred în continuare că decizia locală este mai rapidă și mai eficientă DACĂ ai prefecți competenți, care să ia decizii rapide și ferme (ca prefectul de Argeș, Emanuel Soare). Guvernul trebuie să își asume răspunderea într-o direcție sau alta - ori centralizat, ori descentralizat!”, a scris Cherecheș pe facebook.

Județul Cluj este cel mai afectat de pandemia de COVID-19 în acest moment, fiind confirmate zilnic pozitiv peste 300 de persoane, în timp ce rata de infectare la mia de locuitori la nivel județean a trecut de 4.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter