Actualitate

Clujenii au aprins lumânări în memoria victimelor de la Colectiv la 5 ani de la tragedia care a șocat România

Clujenii au aprins lumânări în centrul orașului pentru victimele incidendiului de la clubul Colectiv din București

 

 


Clujenii s-au adunat în această seară pe Bulevardul Eroilor pentru a aprinde lumânări și candele în memoria victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul care s-a produs în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye To Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Focul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, tragicul eveniment soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.


În cursul nopţii de 30/31 octombrie 2015, Ministerul Afacerilor Interne anunţa că în urma incendiului de la clubul Colectiv, 27 de persoane au murit şi 162 de persoane rănite au fost transportate la spitalele Floreasca, de Arşi, Elias, Militar, ''Sf. Pantelimon'', Judeţean Ilfov, ''Sf. Ioan'', ''Bagdasar-Arseni'', Municipal, Colţea, ''Marie Curie'' şi "Grigore Alexandrescu". Ulterior, 34 dintre răniţi au fost transferaţi la clinici medicale din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel şi Elveţia. La 14 martie 2016 numărul persoanelor decedate a ajuns la 64, iar după un an o altă persoană rănită avea să se stingă din viață.

Victimele au fost comemorate și în București

Câteva sute de persoane au format vineri seara un lanţ uman de la Curtea de Apel Bucureşti până la fostul club Colectiv, în memoria victimelor incendiului de acum cinci ani. Fiecare participant a ţinut în mână câte o candelă, în amintirea celor peste 60 de victime de la Colectiv. Cei mai mulţi dintre cei care au ales să participe la eveniment au fost tineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter